Masz ciekawy temat? Napisz do nas

The Dust S.A.: SA-R 2023 i SA-RS 2023 – ponowne sprawozdania firmy audytorskiej (2024-05-10)

RO 9/2024:Raport roczny i skonsolidowany raport roczny za 2023 r. – ponowne sprawozdania firmy audytorskiej

Firma: THEDUST

Spis załączników:
  1. The Dust sprawozdanie z badania rok 2023.pdf
  2. Grupa The Dust sprawozdanie z badania za rok 2023.pdf

Zarząd The Dust S.A. (&#8222;Spółka&#8221;, &#8222;Emitent&#8221;) informuje, że w związku z okolicznościami, o których Spółka poinformowała opublikowanym za pośrednictwem Elektronicznego Systemu Przekazywania Informacji (ESPI) raportem bieżącym nr 4/2024 firma audytorska podjęła decyzję o wydaniu ponownego sprawozdania z badania sprawozdania finansowego Emitenta oraz ponownego sprawozdania z badania skonsolidowanego sprawozdania finansowego grupy kapitałowej Emitenta za rok obrotowy kończący się 31 grudnia 2023 r. Zarząd Spółki przyjął te sprawozdania i uznaje je za nadrzędne nad pierwotnymi dokumentami, które zostały opublikowane przez Spółkę w dniu 14 marca 2024 r. za pośrednictwem Elektronicznej Bazy Informacji (EBI) jako część raportów rocznych.<br />

Emitent w załączeniu do niniejszego raportu przekazuje wyżej wskazane sprawozdania, które zostały wydane i przekazane Spółce dzisiaj, tj. 10 maja 2024 r.

W związku z zastrzeżeniami biegłego rewidenta Emitent uzupełni raport roczny i skonsolidowany raport roczny o stanowiska Zarządu oraz opinie Rady Nadzorczej, o których mowa w § 5 ust. 6.1 pkt 8 oraz § 5 ust. 7.1 pkt 8 Załącznika nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu „Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect”.

Podstawa prawna:
§ 5 ust. 6.1 pkt 7 oraz § 5 ust. 7.1 pkt 7 Załącznika nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu „Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect”
The Dust sprawozdanie z badania rok 2023.pdf
Grupa The Dust sprawozdanie z badania za rok 2023.pdf

2024-05-10 21:58:09 Jakub Wolff Prezes Zarządu
2024-05-10 21:58:09 Krzysztof Wagner Członek Zarządu

Cena akcji Thedust

Cena akcji Thedust w momencie publikacji komunikatu to 8.0 PLN. Sprawdź ile kosztuje akcja Thedust aktualnie.

W tej sekcji znajdziesz wszystkie komunikaty ESPI EBI Thedust.

Masz ciekawy temat? Napisz do nas

Chcesz, żebyśmy opisali Twoją historię albo zajęli się jakimś problemem?

Napisz do redakcji