Reklama
twitter
youtube
facebook
instagram
linkedin
Reklama
Reklama

espi gpw BIG CHEESE STUDIO S.A. 2022-06-29 20:41

KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO

Raport bieżący nr16/2022
Data sporządzenia: 2022-06-29
Skrócona nazwa emitenta
BIG CHEESE STUDIO S.A.
Temat
Uchwała ZWZ w sprawie wypłaty dywidendy
Podstawa prawna
Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe
Treść raportu:
Zarząd Big Cheese Studio S.A. z siedzibą w Łodzi („Spółka”) niniejszym informuje, że na Zwyczajnym Walnym Zgromadzeniu Spółki („ZWZ”), które odbyło się w dniu 29 czerwca 2022 roku podjęta została uchwała nr 8/2022 w sprawie podziału zysku netto za rok obrotowy 2021 oraz ustalenia dnia dywidendy i terminu jej wypłaty, na podstawie której ZWZ przeznaczyło kwotę 8 021 900,00 zł (słownie: osiem milionów dwadzieścia jeden tysięcy dziewięćset złotych) na wypłatę dywidendy, co daje kwotę 1,94 zł (słownie: jeden złoty i dziewięćdziesiąt cztery grosze) na jedną akcję.

Dywidendą objęte są wszystkie akcje, tj. 4 135 000 sztuk akcji.

ZWZ ustaliło dzień dywidendy na dzień 8 lipca 2022 roku, zaś termin wypłaty dywidendy na dzień 18 lipca 2022 roku.

Szczegółowa podstawa prawna:
- § 19 ust. 2 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 29 marca 2018 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim (Dz. U. poz. 757).

MESSAGE (ENGLISH VERSION)

BIG CHEESE STUDIO SPÓŁKA AKCYJNA
(pełna nazwa emitenta)
BIG CHEESE STUDIO S.A.
(skrócona nazwa emitenta)(sektor wg. klasyfikacji GPW w W-wie)
90-525Łódź
(kod pocztowy)(miejscowość)
Wólczańska143
(ulica)(numer)
+48 516 001 111
(telefon)(fax)
(e-mail)(www)
5213795368368343870
(NIP)(REGON)
PODPISY OSÓB REPREZENTUJĄCYCH SPÓŁKĘ
DataImię i NazwiskoStanowisko/FunkcjaPodpis
2022-06-29Łukasz DębskiPrezes Zarządu
Czytaj więcej

Wkrótce pojawią się pierwsze materiały związane z espi gpw BIG CHEESE STUDIO S.A. 2022-06-29 20:41

Sprawdź koniecznie materiały, które poleca nasza redakcja: