Echo Investment S.A.: Stanowisko Zarządu ws. wezwania do zapisywania się na sprzedaż akcji (2020-02-18)

RB-W 7:Stanowisko Zarządu Echo Investment S.A. dotyczące wezwania do zapisywania się na sprzedaż akcji Spółki ogłoszonego w dniu 3 lutego 2020 r. przez WING IHC Zrt

Firma: ECHO INVESTMENT SA

Spis załączników:
  1. Stanowisko zarządu ws wezwania PL.pdf
  2. Stanowisko zarządu ws wezwania ENG.pdf

Raport bieżący nr 7 / 2020
Data sporządzenia: 2020-02-18
ECHO
Art. 80 Ustawy o ofercie - stanowisko zarządu spółki dotyczące wezwania
Zarząd Echo Investment S.A. z siedzibą w Kielcach („Spółka”), działając na podstawie art. 80 ust. 1 - 2 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych („Ustawa”), przekazuje do publicznej wiadomości stanowisko Zarządu Spółki dotyczące wezwania do zapisywania się na sprzedaż akcji Spółki ogłoszonego na podstawie art. 73 ust. 2 pkt 1 Ustawy, w dniu 3 lutego 2020 r. przez WING IHC Zrt („Stanowisko”) („Wezwanie”) wraz z opinią KPMG Advisory Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp. k. w przedmiocie ceny oferowanej za akcje Spółki w Wezwaniu (tzw. fairness opinion) („Opinia o Cenie Akcji”).
Stanowisko wraz z Opinią o Cenie Akcji stanowią załączniki do niniejszego raportu bieżącego.
Plik Opis
Stanowisko zarządu ws wezwania PL.pdf
Stanowisko zarządu ws wezwania ENG.pdf

Statement of the Management Board of Echo Investment S.A. regarding the tender offer to subscribe for the sale of the shares in the Company published on 3 February 2020 by WING IHC Zrt

The Management Board of Echo Investment S.A. with its registered seat in Kielce (the “Company”), acting pursuant to Article 80, sections 1 - 2 of the Act of 29 July 2005 on Public Offering, the Conditions Governing the Introduction of Financial Instruments to Organised Trading, and Public Companies (the “Act”), hereby presents the position of the Company's Management Board regarding the tender offer to subscribe for the sale of the shares in the Company announced on 3 February 2020 pursuant to Article 73, section 2, point 1 of the Act by WING IHC Zrt (the “Statement”) (the “Tender Offer”) together with the opinion of KPMG Advisory Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. regarding the price offered for the shares in the Company in the Tender Offer (the “Fairness Opinion”).

The Statement and the Fairness Opinion are attached to this current report.
This report was issued pursuant to Article 80 of the Act.

2020-02-18 Maciej Drozd Wiceprezes Zarządu
2020-02-18 Artur Langner Wiceprezes Zarządu

Cena akcji Echo

Cena akcji Echo w momencie publikacji komunikatu to 5.2 PLN. Sprawdź ile kosztuje akcja Echo aktualnie.

W tej sekcji znajdziesz wszystkie komunikaty ESPI EBI Echo.