NEW TECH VENTURE S.A.: Stanowisko Zarządu ws. wahań kursu akcji (2014-05-09)

RB 16/2014:Stanowisko Zarządu UNITED S.A. w sprawie wahań kursu akcji Spółki

Firma: UTD

W związku z duża liczbą zapytań od Akcjonariuszy dotyczących zachowania kursu akcji spółki oraz bardzo dużej płynności akcji Spółki Zarząd UNITED S.A. informuje ponownie, że sytuacja finansowa Spółki jest stabilna a Spółka rozwija się zgodnie z planem. Największy akcjonariusz Spółki w ostatnim czasie dwukrotnie informował o zwiększeniu zaangażowania. Potwierdziły się również zapowiadane w raporcie z dnia 14.03.2014 przedsięwzięcia inwestycyjne. Prowadzone są rozmowy o inwestycjach w kolejne podmioty. Jednocześnie Zarząd Spółki pozytywnie odnotowuje największą płynność obrotów na rynku NEW CONNECT spośród wszystkich notowanych spółek, efektem czego jest m.in. zwolnienie przez GPW spółki z obowiązku posiadania Animatora o czym Zarząd informował w raporcie bieżącym nr 12/2014.
Pomimo wyrażanych przez niektórych Akcjonariuszy oczekiwań, Zarząd spółki informuje,
że nie ma wpływu na zachowanie Akcjonariuszy dotyczące ich decyzji inwestycyjnych (kupna/sprzedaży akcji spółki UNITED S.A.) i nie zna powodów dla których takie a nie inne decyzje są podejmowane. Zarząd spółki prosi Inwestorów i Akcjonariuszy spółki aby przy podejmowaniu decyzji inwestycyjnych kierowali się wartościami fundamentalnymi takimi jak poziom zysku, kapitalizacja czy wartość księgowa spółki.
§ 3 ust.1 Załącznika Nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu \"Informacje Bieżące i Okresowe przekazywane w Alternatywnym Systemie Obrotu na rynku NewConnect\".

2014-05-09 08:34:19 Jan Karaszewski Prezes Zarządu

Cena akcji Ntvsa

Cena akcji Ntvsa w momencie publikacji komunikatu to 0.06 PLN. Sprawdź ile kosztuje akcja Ntvsa aktualnie.

W tej sekcji znajdziesz wszystkie komunikaty ESPI EBI Ntvsa.

Komunikaty EBI

EBI - Komunikaty ze spółek