PJP MAKRUM S.A.: Oświadczenie Zarządu w spr. zmian porządku obrad NWZA (2015-09-15)

RB 30:Oświadczenie Zarządu Spółki

Firma: PROJPRZEM SA

Raport bieżący nr 30 / 2015

Data sporządzenia: 2015-09-15
PROJPRZEM
Oświadczenie Zarządu Spółki
Art. 56 ust. 1 pkt 1 Ustawy o ofercie - informacje poufne
Zachowując zasadę równego dostępu Akcjonariuszy do informacji na temat Spółki, Zarząd PROJPRZEM S.A. przedstawia poniżej oświadczenie w zakresie wprowadzonych przez Akcjonariuszy posiadających co najmniej 1/20 kapitału zakładowego zmian do porządku obrad NWZ zaplanowanego na dzień 29 września 2015 r.:

OŚWIADCZENIE

W opinii Zarządu treści ogłoszonego porządku obrad Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Spółki Akcyjnej Projprzem mogą wzbudzać nieuzasadnione wątpliwości u części obecnych i potencjalnych Akcjonariuszy. Dlatego też w trosce o zachowanie właściwych standardów w obszarze komunikacji z rynkiem kapitałowym chcielibyśmy przekazać informacje jak niżej:
Zgodnie z przyjętą strategią Zarząd zmierza do zwiększenia przychodów Grupy Kapitałowej między innymi poprzez zwiększenie sprzedaży produktów komplementarnych jak i specjalistycznych. Jest to szczególnie istotne obecnie, gdyż z dniem 1 stycznia 2015 roku zakres działania segmentu budownictwa został ograniczony celem nie generowania dalszych strat. Analizując ewentualną akwizycję Zarząd wziął pod uwagę segment rynku, na, którym Spółka Akcyjna Projprzem działa tak, aby w przyszłości uzyskać efekt synergii. Dlatego też rozważana akwizycja, o której Zarząd informował w raporcie bieżącym nr 24/2015 wpisuje się w strategię Spółki. Podanie bardziej szczegółowych informacji jest niemożliwe z uwagi na zawartą umowę poufności. Jednocześnie chcemy z całą mocą podkreślić, iż Zarząd w przedmiotowym temacie działa w ramach swoich uprawnień oraz w zgodzie z ładem korporacyjnym Spółki.
Zarząd Spółki w dniu 31 sierpnia bieżącego roku opublikował wyniki finansowe Grupy Kapitałowej i poinformował o stanie niezapłaconych należności od kontrahenta rosyjskiego, jak również o wysokości wpłat otrzymanych w II kwartale bieżącego roku. W wyniku podpisanego porozumienia saldo należności jest z każdym kolejnym miesiącem obniżane.

2015-09-15 Anna Zarzycka - Rzepecka Prezes Zarządu Anna Zarzycka - Rzepecka
2015-09-15 Marcin Lewandowski Członek Zarządu Marcin Lewandowski

Cena akcji Pjpmakrum

Cena akcji Pjpmakrum w momencie publikacji komunikatu to 8.5 PLN. Sprawdź ile kosztuje akcja Pjpmakrum aktualnie.

W tej sekcji znajdziesz wszystkie komunikaty ESPI EBI Pjpmakrum.