Atlanta Poland S.A.: Oświadczenie o niestosowaniu zasady ładu korporacyjnego (2013-08-14)

RB 1/2013:Oświadczenie o niestosowaniu zasady ładu korporacyjnego.

Firma: ATLANTA

Zarząd Spółki \"Atlanta Poland\" Spółka Akcyjna z siedzibą w Gdańsku (dalej: \"Spółka\") działając na podstawie § 29 ust. 3 Regulaminu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. informuje, że nie będzie stosował zasady II.1 ppkt 9a) ładu korporacyjnego zawartej w dokumencie \"Dobre Praktyki Spółek Notowanych na GPW\", które stanowią załącznik do Uchwały Nr 19/1307/2012 Rady Nadzorczej Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. z dnia 21 listopada 2012 r., dotyczącej zamieszczania na korporacyjnej witrynie internetowej zapisu obrad walnego zgromadzenia, w formie audio lub wideo.
Spółka nie będzie stosowała w/w zasady z uwagi na brak możliwości technicznych oraz z uwagi na znaczne koszty związane z implementacją możliwości technicznych umożliwiających stosowanie w/w zasady.
Zdaniem spółki \"Atlanta Poland\" Spółka Akcyjna z siedzibą w Gdańsku aktualnie obowiązujące zasady udziału w walnych zgromadzeniach, a także dostęp do treści uchwał podejmowanych na walnych zgromadzeniach publikowanych na korporacyjnej witrynie internetowej Spółki umożliwiają właściwą i efektywną realizację praw wynikających z akcji oraz w wystarczający sposób zabezpieczają interesy wszystkich akcjonariuszy.
Podstawa prawna: § 29 ust. 3 Regulaminu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A.

2013-08-14 15:32:03 Dariusz Mazur Prezes Zarządu

Cena akcji Atlantapl

Cena akcji Atlantapl w momencie publikacji komunikatu to None PLN. Sprawdź ile kosztuje akcja Atlantapl aktualnie.

W tej sekcji znajdziesz wszystkie komunikaty ESPI EBI Atlantapl.