OCTAVA S.A.: Oświadczenie dot. niestosowania niektórych zasad dobrych praktyk (2013-01-08)

RB 1/2013:Raport na podstawie par. 29 Ust. 3 Regulaminu GPW o niestosowaniu wybranych \"Dobrych Praktyk Spółek Notowanych na GPW\"

Firma: OCTAVA

Zarząd Narodowego Funduszu Inwestycyjnego Octava S.A. (\"Spółka\"), działając na podstawie § 29 ust. 3 Regulaminu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. informuje, iż nie przyjął do stosowania zasady zawartej w części II ust. 1 pkt 9a Dobrych Praktyk Spółek Notowanych na GPW (DPSN).
Zgodnie z treścią zasady zawartej w części II ust. 1 pkt 9a DPSN Spółka prowadzi korporacyjną stronę internetową i zamieszcza na niej, oprócz informacji wymaganych przez przepisy prawa m.in. zapis przebiegu obrad walnego zgromadzenia, w formie audio lub wideo.
W ocenie Spółki wykonywanie obowiązków informacyjnych dotyczących Walnych Zgromadzeń zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, w szczególności poprzez publikowanie stosownych raportów bieżących oraz zamieszczanie odpowiednich informacji na swojej stronie internetowej zapewnia akcjonariuszom dostęp do wszystkich istotnych informacji dotyczących Walnych Zgromadzeń.
Ponadto, Zarząd Spółki informuje, iż w pozostałym zakresie, podtrzymuje stanowisko dotyczące zasad ładu korporacyjnego opublikowane w raporcie rocznym Spółki za 2011 rok.

2013-01-08 11:29:09 Piotr Rymaszewski Prezes Zarządu

Cena akcji 08octava

Cena akcji 08octava w momencie publikacji komunikatu to None PLN. Sprawdź ile kosztuje akcja 08octava aktualnie.

W tej sekcji znajdziesz wszystkie komunikaty ESPI EBI 08octava.