Wasko S.A.: Stanowisko zarządu dot. połączenia z WASKO SA (2006-06-27)

RB 27:Stanowisko Zarządu odnośnie planowanego połączenia z WASKO S.A.

Firma: HOGA.PL SPÓŁKA AKCYJNA

KOMISJA PAPIERÓW WARTOŚCIOWYCH I GIEŁD

Raport bieżący nr 27 / 2006

Data sporządzenia: 2006-06-27
HOGA
Stanowisko Zarządu odnośnie planowanego połączenia z WASKO S.A.
Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Zgodnie z §19 ust. 3 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 października 2005 roku - w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych, Zarząd HOGA.PL S.A. przekazuje do publicznej wiadomości swoje stanowisko odnośnie planowanego połączenia z WASKO S.A.

Zdaniem Zarządu HOGA.PL S.A. połączenie z WASKO S.A. stwarza szansę na powstanie, w krótkim okresie czasu podmiotu o znaczącej pozycji na rynku informatycznym i teleinformatycznym w Polsce, który z jednej strony dzięki wykorzystaniu silnego potencjału kapitałowego WASKO S.A. oraz jego szerokiego zasięgu działania, a z drugiej dzięki wykorzystaniu statusu spółki publicznej i doświadczeniu HOGA.PL S.A. na rynku administracji publicznej, uzyska dostęp do nowych klientów i stanie się liczącym dostawcą towarów i usług w gronie średnich przedsiębiorstw na polskim rynku informatycznym.

W opinii Zarządu połączenie jest uzasadnione ekonomicznie, wyceny spółek sporządzone zostały w sposób, prawidłowy, parytet wymiany akcji uwzględnia intersy akcjonariuszy obu Spółek, a proces połączenia prowadzony jest zgodnie z obowiązującymi przepisami k.s.h. oraz z postanowieniami statutu HOGA.PL S.A. oraz WASKO S.A.

W związku z powyższym, Zarząd rekomenduje Walnemu Zgromadzeniu Akcjonariuszy Spółki podjęcie uchwały w sprawie połączenia HOGA.PL S.A. oraz WASKO S.A.

2006-06-27 Rafał Fulczyk Wiceprezes Zarządu
2006-06-27 Bogusław Majka Członek Zarządu

Cena akcji Wasko

Cena akcji Wasko w momencie publikacji komunikatu to None PLN. Sprawdź ile kosztuje akcja Wasko aktualnie.

W tej sekcji znajdziesz wszystkie komunikaty ESPI EBI Wasko.

Komunikaty ESPI

ESPI - Komunikaty spółek