JR HOLDING Alternatywna Spółka Inwestycyjna S.A.: Stanowisko Zarządu ws. zawieszenia obrotu akcjami Spółki (2023-09-27)

RB_ASO 52:Stanowisko Zarządu JRH w sprawie zawieszenia obrotu akcjami Spółki

Firma: JR HOLDING ALTERNATYWNA SPÓŁKA INWESTYCYJNA SPÓŁKA AKCYJNA

Raport bieżący nr 52 / 2023
Data sporządzenia: 2023-09-27
JR HOLDING ASI S.A.
Stanowisko Zarządu JRH w sprawie zawieszenia obrotu akcjami Spółki
Art. 17 ust. 1 MAR - informacje poufne.
Zarząd JR Holding ASI S.A. (Emitent, Spółka), w nawiązaniu do Uchwały Zarządu GPW w Warszawie S.A. z dnia 26 września 2023 r. w sprawie zawieszenia obrotu na rynku NewConnect akcjami spółki JR Holding ASI S.A. z dniem 29 września 2023 r. informuje, że główny akcjonariusz Emitenta i prezes Zarządu Spółki – January Ciszewski – podejmie niezwłocznie działania zmierzające do możliwie pilnego przeprowadzenia transakcji kapitałowych, których celem będzie wyłączenie, w odniesieniu do Emitenta, ograniczenia zbywalności akcji o którym mowa w art. 70k ust. 6 ustawy z dnia 27 maja 2004 r. o funduszach inwestycyjnych i zarządzaniu alternatywnymi funduszami inwestycyjnymi (wprowadzonych ustawą z dnia 16 sierpnia 2023 r. o zmianie niektórych ustaw w związku z zapewnieniem rozwoju rynku finansowego oraz ochrony inwestorów na tym rynku – które wejdą w życie z dniem 29 września br.).
Efektem powyższych transakcji będzie doprowadzenie do spełnienia przesłanki określonej w art. 70k ust. 7 ustawy z dnia 27 maja 2004 r. o funduszach inwestycyjnych i zarządzaniu alternatywnymi funduszami inwestycyjnymi (po nowelizacji), co w opinii Emitenta umożliwi Zarządowi GPW w Warszawie S.A. podjęcie decyzji o wznowieniu obrotu akcjami Spółki.

2023-09-27
January Ciszewski
2023-09-27 Artur Jedynak Wiceprezes Zarządu

Cena akcji Jrholding

Cena akcji Jrholding w momencie publikacji komunikatu to 6.42 PLN. Sprawdź ile kosztuje akcja Jrholding aktualnie.

W tej sekcji znajdziesz wszystkie komunikaty ESPI EBI Jrholding.