Golab S.A.: Informacja o zawarciu Aneksu do raportu z badania sprawozdania finansowego GOLAB S.A. z siedzibą w Żaganiu, w zakresie poprawy oczywistej omyłki pisarskiej. (2014-10-22)

RB 16/2014:Informacja o zawarciu Aneksu do raportu z badania sprawozdania finansowego GOLAB S.A. z siedzibą w Żaganiu, w zakresie poprawy oczywistej omyłki pisarskiej.

Firma: GOLAB SA

W związku z Raportem Okresowym nr 8/2014 z dnia 03.06.2014r. &#8222;Raport Roczny za 2013r., w zakresie &#8211; Opinia Biegłego Rewidenta&#8221; oraz Raportem Bieżącym nr 18/2013 z dnia 16.12.2013r., Zarząd GOLAB S.A. z siedzibą w Żaganiu ("Spółka, ,,Emitent") informuje iż, w dniu 21.10.2014r. wpłynął do Spółki aneks do raportu z badania sprawozdania finansowego GOLAB S.A. za rok obrotowy 01.01.2013 do 31.12.2013r. w zakresie poprawy oczywistej omyłki pisarskiej w Opinii Biegłego Rewidenta. W raporcie tym zmienia się treść pkt.4 str. 14 dodając słowo &#8222;nie&#8221;. Punkt ten otrzymuje brzmienie:<br />

„Uwzględniając wskaźniki dokonanej analizy ekonomiczno – finansowej oraz wyniki badania sprawozdania finansowego i zdarzeń gospodarczych, jakie nastąpiły po dniu bilansowym stwierdza się, że występujące odchylenia – aktualna sytuacja jednostki nie upoważnia do eksponowania poważnego zagrożenia dla kontynuacji jej działalności w roku następnym po badanym. Niezbędna jest kontrola wewnętrzna poziomu podstawowych wskaźników ekonomiczno – finansowych, tj. wskaźników rentowności, struktury finansowania aktywów, dźwigni finansowej oraz płynności finansowej, gdyż sytuacja finansowa jednostki nie jest w pełni stabilna. Szczególną uwagę zwraca stopa % łącznego zadłużenia jednostki, która przekracza bezpieczny wskaźnik określony na poziomie 50% aktywów.
Odnotować należy przy tym fakt, że jednostka poinformowała w punkcie 5 „Wprowadzenie do informacji dodatkowej” o swojej zdolności do kontynuacji działalności”.

Jednocześnie Zarząd GOLAB S.A. informuje, iż zatwierdzenie powyższej zmiany (oczywistej omyłki pisarskiej), która miała miejsce w raporcie do sprawozdania finansowego dokonane zostanie na kolejnym Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy, które odbędzie się w zwykłym trybie.

Podstawa prawna: § 3 ust. 1 Załącznika Nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu "Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku
NewConnect".

2014-10-22 14:46:48 Emil Senska Prezes Zarządu

Cena akcji Golab

Cena akcji Golab w momencie publikacji komunikatu to 0.36 PLN. Sprawdź ile kosztuje akcja Golab aktualnie.

W tej sekcji znajdziesz wszystkie komunikaty ESPI EBI Golab.