Danks Europejskie Centrum Doradztwa Podatkowego S.A.: Stanowisko Zarządu ws. skupu akcji własnych (2014-06-28)

RB 21/2014:Stanowisko Zarządu w sprawie Uchwały Nr 7 ZWZ z 25.06.2014

Firma: DANKS

W nawiązaniu do raportu bieżącego EBI 18/2014, oraz raportów 14/2014, 15/2014 oraz 16/2014, Zarząd Danks Europejskie Centrum Doradztwa Podatkowego S.A. pragnie poinformować, że do 15 lipca 2014 roku na stronie internetowej Spółki, w zakładce Relacje Inwestorskie, zostanie opublikowana informacja o szczegółowej procedurze przeprowadzenia skupu akcji własnych Spółki zgodnie z uchwałą nr 7 Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Spółki z dnia 25 czerwca 2014 r.<br />
Równocześnie Zarząd Spółki, odpowiadając na pytania Akcjonariuszy, informuje, że zgodnie z uchwałą nr 7 ZWZ Spółki z dnia 25 czerwca 2014 r. skup akcji własnych zostanie przeprowadzony poza rynkiem alternatywnym NewConnect, poprzez zawarcie umów cywilnoprawnych z akcjonariuszami. <br />
Zdaniem Zarządu Emitenta skup akcji własnych dokonywany w ramach transakcji na rynku NewConnect nie daje pewności co do nabycia akcji proporcjonalnie do udziału w kapitale akcyjnym Spółki od każdego akcjonariusza ze względu na brak wiedzy Emitenta o tym od kogo akcje te są nabywane. Zarząd pragnie poinformuj, że skup akcji zostanie przeprowadzony w sposób jak najbardziej transparentny dostępny i skierowany do wszystkich akcjonariuszy Spółki w szczególności do akcjonariuszy mniejszościowych. Zarząd jest zainteresowany udziałem jak największej ilości akcjonariuszy, którzy zdecydują się na udział w skupie.<br />

2014-06-28 13:32:20 Krzysztof Truchel Prezes Zarządu

Cena akcji Danks

Cena akcji Danks w momencie publikacji komunikatu to 0.88 PLN. Sprawdź ile kosztuje akcja Danks aktualnie.

W tej sekcji znajdziesz wszystkie komunikaty ESPI EBI Danks.