PBG S.A. w restrukturyzacji i likwidacji z siedzibą w Wysogotowie: Oświadczenia złożone przez osoby zobowiązane (2007-01-31)

RB 10:złożenie oświadczeń przez osoby zobowiązane

Firma: PBG SA

Raport bieżący nr 10 / 2007

Data sporządzenia: 2007-01-31
PBG
złożenie oświadczeń przez osoby zobowiązane
Art. 160 ust 4 Ustawy o obrocie - informacja o transakcjach osób mających dostęp do informacji poufnych
Zarząd PBG S.A. informuje, że w dniu 31 stycznia 2007 otrzymał oświadczenie o dokonanych w 2006 roku transakcjach na papierach wartościowych PBG S.A. przez Wiceprezesa Zarządu – Przemysława Szkudlarczyka:
- sprzedaży 35 akcji zwykłych na okaziciela w obrocie giełdowym w cenie 130 zł za akcję w dniu 6 marca 2006 roku,
- objęciu w dniu 12 września 2006 roku, od subemitenta 4.813 akcji zwykłych na okaziciela w ramach programu motywacyjnego w cenie 1,12 zł za akcję.

Jednocześnie Zarząd PBG S.A. informuje, że otrzymał informację o dokonaniu w roku 2006 następujących transakcji na akcjach PBG S.A. przez:

1) osoby zobowiązane, wchodzące w skład Zarządu Spółki:
- objęciu w dniu 12 września 2006 roku, od subemitenta 4.625 akcji zwykłych na okaziciela w ramach programu motywacyjnego w cenie 1,12 zł za akcję;
- objęciu w dniu 12 września 2006 roku, od subemitenta 3.125 akcji zwykłych na okaziciela w ramach programu motywacyjnego w cenie 1,12 zł za akcję;

2) osoby zobowiązane, pełniące funkcję Prokurenta:
- objęciu w dniu 12 września 2006 roku, od subemitenta 820 akcji zwykłych na okaziciela w ramach programu motywacyjnego w cenie 1,12 zł za akcję;
- sprzedaży 80 akcji zwykłych na okaziciela w obrocie giełdowym w cenie 166,50 zł za akcję w dniu 8 sierpnia 2006 roku oraz objęciu w dniu 12 września 2006 roku, od subemitenta 820 akcji zwykłych na okaziciela w ramach programu motywacyjnego w cenie 1,12 zł za akcję;

3) osobę zobowiązaną, wchodzącą w skład Rady Nadzorczej, o sprzedaży 50 akcji zwykłych na okaziciela w obrocie giełdowym w cenie 243,00 zł za akcję w dniu 17 października 2006 roku oraz objęciu w dniu 12 września 2006 roku, od subemitenta 4.219 akcji zwykłych na okaziciela w ramach programu motywacyjnego w cenie 1,12 zł za akcję;

Podstawa prawna:

2007-01-31 Magdalena Eckert-Boruta osoba odpowiedzialna za kontakty z KNF Magdalena Eckert-Boruta

Cena akcji Pbg

Cena akcji Pbg w momencie publikacji komunikatu to None PLN. Sprawdź ile kosztuje akcja Pbg aktualnie.

W tej sekcji znajdziesz wszystkie komunikaty ESPI EBI Pbg.

Komunikaty ESPI

ESPI - Komunikaty spółek